Χ.Α: Το αλαλούμ με τη δόση φέρνει νευρικότητα

Από την πτώση στην άνοδο και από την άνοδο στη πτώση σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε νευρικότητα, καθώς το θέμα της εκταμίευσης  της δόσης έχει προκαλέσει αβεβαιότητα.

Τα δημοσιεύματα περί καθυστέρησης της δόσης, για τη μη λήψη απόφασης στο Eurogroup της Δευτέρας και η κόντρα των δανειστών για τη βιωσιμότητα και τη διαχείρισης του ελληνικού χρέους έχει προκαλέσει ανησυχίες για το μέλλον της χώρας,

αλλά και αμφιβολίες για την ανικανότητα των Ευρωπαίων.

Το ελληνικό χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 0,53%  στις 20,66 εκ. ευρώ. Προηγουμένως, σημείωνε άνοδο κοντά στο 0,30% και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής της δόσης δεν ήταν αρκετό για να διατηρήσει το συν.

Οι Τράπεζες «κρατάνε» το θετικό πρόσημο, μετά το χθεσινό βατερλό. Η μετοχή της ΕΤΕ, πάντως, είναι στο -0,58%, με την τιμή να διαμορφώνεται στο 1,70 ευρώ, από το 1,95 που ήταν πριν δύο συνεδριάσεις.

Ο FTSE 20 είανι στο -0,02%, ο FTSE Mid Cap 40 στο +0,41% και ο FTSE / ASE 140 στο +0,02%. Από το σύνολο των μετοχών 50 είναι ανοδικές και 36 πτωτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα