Χαραμίζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος…

00:01 5/1/2024 - Πηγή: BankWars

-Διάβασα και σας συνιστώ να το αναζητήσετε για να σχηματίσετε ιδίαν άποψη, ένα άρθρο στην ΑthensVoice του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θ. Πελαγίδη με τίτλο “Σκέψεις για τον 21ο αιώνα από το πίσω κάθισμα υπουργικού οχήματος”.

Τι ταλέντο είναι αυτός ο άνθρωπος και γιατί χαραμίζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος; Και οικονομολόγος και λογοτέχνης και κοινωνιολόγος και φιλόσοφος και πολιτικός και… και…

και… Η ενσάρκωση του homo universalis. Το άρθρο ξεκινά με τη φράση “το μόνο πλεονέκτημα του να κάθεται κανείς στο πίσω στο κάθισμα ενός υπουργικού αυτοκινήτου είναι ότι µπορεί ανενόχλητος να παρατηρεί τον κόσµο στη διαδροµή προς το γραφείο”.

Αυτό βέβαια μπορείς να το κάνεις και σε ένα ταξί, αλλά ο κ. Υποδιοικητής στοχάζεται και τον εντυπωσιάζουν οι “δεκάδες φυλές στα πεζοδρόµια” με “τα περίεργα τατουάζ, τα παράξενα χτενίσµατα, τα ιδιαίτερα ρούχα ή τα λίγα ρούχα, τα πολλά αξεσουάρ, το περπάτηµα, το ύφος, τη ρευστότητα του φύλου και µύρια άλλα ταυτοτικά σύµβολα” και αναρωτιέται: “Πώς άραγε θα είναι αυτοί οι άνθρωποι όταν φτάσουν στην ηλικία µου;”.

Προσεγγίζει τους προβληματισμούς του μεταφέροντάς μας την πλούσια εμπειρία του από έναν κόσμο που είναι άβατο για εμάς τους κοινούς θνητούς, λέγοντάς μας “στο Eurogroup, στον ESM & στην EIB, αλλά κυρίως στο ECOFIN, στα οποία συµµετείχα, η αγωνία της ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι διάχυτη”.

Ποια ECOFIN, κ. Πελαγίδη μου; 32 ημέρες υπηρεσιακός υπουργός ήσουν, από τις 25 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου, πόσα ECOFIN έγιναν άραγε; Δεν ξέρω αν αληθεύει η ιστορία, αλλά είχα ακούσει ότι στην αρχή που ανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης τη ΝΔ και έψαχνε ανθρώπους, τον είχε κοντά του. Μετά, δεν ξέρω τι συνέβη. Διέκρινε ίσως τη λογοτεχνική του φλέβα; Ίσως την ευρυμάθεια και τον πολιτικό του προβληματισμό; Πάντως στην Κυβέρνηση δεν τον αξιοποίησε και φαίνεται πως αυτή η περιπέτεια άφησε κάποια απωθημένα.

Διαβάζοντας το άρθρο τείνω να πιστέψω ότι μπορεί κάπως έτσι να έγιναν τα πράγματα.

Πηγη: DARK ROOM – newmoney.gr

Keywords
Αναζητήσεις
charamizetai-stin-trapeza-tis-ellados.htm
Τυχαία Θέματα