ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Χρωστάς μέχρι 200 ευρώ; Διαγράφονται!

Το διαχωρισμό μεταξύ εισπράξιμων και μη εισπράξιμων χρεών θα προβλέπει το νεο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η δυνατότητα να καθοριστούν ποια χρέη φορολογουμένων είναι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εισπραχθούν .

Συμφωνα με δημοσιευμα του capital.gr αποτέλεσμα του διαχωρισμού σε εισπράξιμα χρέη και μη είναι η διαγραφή των χρεών προς την εφορία για ποσά έως και τα 200 ευρώ από οφειλέτες που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια .Τα κριτήρια αυτά που θα καθοριστούν με την ρύθμιση για την

διαγραφή χρεών θα καθορίζουν ότι θα ισχύει για όσους μπορούν να αποδείξουν ότι είναι σε αδυναμία εξόφλησης είτε για το λόγο ότι είναι άποροι δεν έχουν καθόλου εισοδήματα είναι άνεργοι κτλ .

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα χρέη αυτά δεν «χαρίζονται». Αν χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», το δημόσιο απλώς στρέφεται στην αναζήτηση άλλων οφειλετών, για τους οποίους θα ασκήσει αναγκαστικά μέτρα για να εισπράξει όσα και όπως μπορέσει, από τα χρήματα που του οφείλονται (κατασχέσεις, ειδοποιήσεις σε εγγυητές και συγγενείς κλπ).

“Στο συρτάρι” όμως θα μείνουν περίπου τα 40-45 από τα 56,5 δισ., για να μπορέσει ο φοροεισπρακτικός να εστιάσει στα παλαιά χρέη που μπορούν να εισπραχθούν αλλά και στα νέα χρέη, τη στιγμή που δημιουργούνται και πριν γιγαντωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα