ΝΤΙΤΡΟΪΤ: Υποβάθμιση από Standard & Poor’s

[UPD] H S&P υποβάθμισε την Παρασκευή την αξιολόγηση των ομολόγων του δήμου του Ντιτρόιτ σε “C” από “CC”, θέτοντας στην χρεοκοπημένη πόλη αρνητικό outlook.

“H υποβάθμιση αντανακλά την θέση της πόλης μετά την υποβολή αιτήματος χρεοκοπίας, από τις 18 Ιουλίου του 2013″ ανέφερε η S&P.

Νωρίτερα το BankWars μετέδιδε:

Χρεοκόπησε το Ντιτρόιτ – Αναμένεται η αντίδραση των αγορών – Σοκ στις ΗΠΑ

Με

αγωνία αναμένεται σήμερα η αντίδραση των αγορών στην είδηση για την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε το Ντιτρόιτ, με χρέη 18 δισεκκατομμύρια δολάρια!

Την είδηση ότι το Ντιτρόιτ πρόκειται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης ανέδειξε η εφημερίδα Detroit Free Press, αποκαλύπτοντας δικαστικό έγγραφο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον νόμο η περίοδος προστασίας του Ντιτρόιτ από τους δανειστές, και η οποία θα διαρκέσει από έναν έως τρεις μήνες.

Το άλλοτε «κόσμημα» της αυτοκινητοβιομηχανίας έχασε το μισό πληθυσμό του μέσα σε διάστημα 60 ετών. Σταδιακά, οι μεγάλοι όμιλοι εγκατέλειψαν την πόλη, επιφέροντας σκληρό πλήγμα στην οικονομία της.
Πολλές από τις δομές του δήμου έχουν σταματήσει να λειτουργούν, όπως η φύλαξη πάρκων, οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι υπηρεσίες καθαριότητες, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι καιρό απλήρωτοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα