Χρηματιστηριακό ράλι με συνέχεια – Οι τραπεζικές μετοχές έκαψαν τις τυφλές “αρκούδες”

09:04 9/5/2013 - Πηγή: BankWars

Το χρηματιστηριακό ράλι στην Ελλάδα βασίζεται στις θετικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, στη θετική μεταστροφή της Morgan Stanley για τα ελληνικά ομόλογα, στη βεβαιότητα ότι θα πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ελπίδα ότι στους προσεχείς μήνες θα υπάρξει νέα

μείωση του ελληνικού χρέους με κούρεμα των επίσημων πιστωτών. Σε αυτά, προστίθενται και οι θετικές εκτιμήσεις για τα μεγάλα χρηματιστήρια που εξέφρασαν τόσο ο Bill Gross της Pimco, όσο και το Citigroup.

1. O Bill Gross, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, επισημαίνει δύο αιτίες της ανόδου:
- Η δράση των κεντρικών τραπεζών για τη στήριξη της οικονομίας
- Η ελπίδα των επενδυτών για πραγματική ανάπτυξη των οικονομιών
“Και οι δύο αυτοί παράγοντες πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων”, εξηγεί.

2. “Η άνοδος των διεθνών αγορών έχει και συνέχεια! Το ράλι των χρηματιστηρίων δεν θα σταματήσει εδώ!”, αναφέρει το Citigroup.Κατά τον Τ. Levkovich, μπορεί τα θεμελιώδη μεγέθη της παγκόσμιας οικονομίας να μην δικαιολογούν την άνοδο των χρηματιστηρίων, ωστόσο οι επενδυτές βρίσκουν λόγους για να αισιοδοξούν.
“Οι διεθνείς αγορές μπορούν να φτάσουν ακόμη υψηλότερα!”, προβλέπει ο Levkovich.
Ο αναλυτής της Citigroup δεν αποκλείει μάλιστα εκτόξευση του S&P , στα επίπεδα των 1.650 – 1.675 μονάδων μέχρι το καλοκαίρι!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα καταστροφικά σενάρια για τις ελληνικές τράπεζες που έφθασαν στο σημείο να μιλάνε για τιμή της μετοχής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στα 0,10 ευρώ, έπεισαν δυστυχώς πολλούς “ειδήμονες”, οι οποίοι με τη σειρά τους, στέρησαν από τους Έλληνες επενδυτές τη δυνατότητα να κερδίσουν στο χρηματιστηριακό παιχνίδι των τελευταίων εβδομάδων.

Ξένα κεφάλαια αλλά και κεφάλαια ελληνικά από το εξωτερικό, κυριολεκτικά διέλυσαν το “σύστημα” των ντόπιων “αρκούδων” που μπορεί μεν να έχουν δίκιο στην στατική ανάλυσή τους “παίζοντας” με τους αριθμούς, αλλά απέτυχαν παταγωδώς να αναλύσουν τις άλλες “δυνάμεις” που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χρηματιστηριακή αγορά. Το χρηματιστήριο, δεν εκφράζει το χθες ούτε καν το σήμερα. Εκφράζει το (εκτιμόμενο) ΑΥΡΙΟ. Και το εκτιμόμενο αύριο των ελληνικών τραπεζών δε μπορεί να είναι χειρότερο, σε καμία περίπτωση από το χθές που βίωσαν οι μέτοχοι αλλά και η ελληνική οικονομία γενικότερα.

Χθες Τετάρτη στο Χρηματιστήριο:

-Η Εθνική έκλεισε στα 0,8570 ευρώ με άνοδο +27,34% έχοντας διακινήσει όγκο 15,4 εκατ. τεμαχίων με κεφαλαιοποίηση 1,051 δισ. ευρώ. Το ιστορικό χαμηλό για τον τίτλο της Εθνικής είναι τα 0,3640 ευρώ από τη Δευτέρα 8 Απριλίου.
Alpha Bank έκλεισε στα 1,43 ευρώ με άνοδο +24,35% με όγκο 15,9 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 764 εκατ. ευρώ.
-Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,2930 ευρώ με άνοδο +25,21%, έχοντας διακινήσει όγκο 35,9 εκατ. τεμαχίων ενώ έμειναν και περίπου 2 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο! Η κεφαλαιοποίησή της είναι στα 335 εκατ. ευρώ. Το ιστορικό χαμηλό της μετοχής στα 0,1220 ευρώ
Eurobank έκλεισε στα 0,2560 ευρώ με άνοδο +21,33% με αποτίμηση 141 εκατ. ευρώ.
Attica Βank έκλεισε στα 0,1950 ευρώ με άνοδο +13,37% με αποτίμηση 47,7 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα