Χρηματιστήριο: Ηπιες απώλειες κάτω από τις 1.240 μονάδες

Μικρό προβάδισμα έχουν πάρει οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών την τελευταία ώρα, μετά από ένα ήπιο ανοδικό ξεκίνημα. Όπως και χθες, οι επενδυτές δείχνουν να περιορίζονται σε πολύ επιλεκτικές κινήσεις με διάθεση για επιλεκτικό profit taking μετά το άλμα της Τρίτης, ενώ στον τραπεζικό κλάδο δεν συνεχίζεται η έντονα ανοδική κίνηση που καταγράφηκε την ίδια μέρα.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.237,2 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,12% με την αξία των συναλλαγών στα 30 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός

δείκτης υποχωρεί κατά 0,22% με τα πρόσημα μοιρασμένα. Η Eurobank ενισχύεται κατά 0,5%, η Πειραιώς κερδίζει 0,20%, ενώ αντιθέτως η Alpha Bank κινείται με απώλειες 1,24% και η ETE υποχωρεί κατά 0,45%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines, της Motor Oil και του ΟΛΠ. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπ. και Οικ. Προϊόντων (+1%) και του Πετρελαίου (+0,80%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Βιομηχ. Προϊόντων (-1,17%) και Χρηματοοικ. Υπηρεσιών (-1,35%).

Keywords
Τυχαία Θέματα