Χρηματιστήριο: Τι “βλέπει” η αγορά – Κρίσιμες οι 810 μονάδες

Η Αγορά τηρεί στάση αναμονής μέχρι να δει τον “βηματισμό” της νέας Κυβέρνησης, στα καυτά μέτωπα των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, με πρώτο ζητούμενο την οριστικοποίηση του deal του ΟΠΑΠ, αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

-Σημαντικό ρόλο για την τάση της Αγοράς θα παίξουν και οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς πιθανές καθυστερήσεις των διαπραγματεύσεων θα φέρουν τον κίνδυνο δημιουργίας

χρηματοδοτικού κενού.

-Στα επιμέρους, ιδιαίτερα θετική κρίνεται η συμπεριφορά του warrant της Alpha Bank το οποίο κινείται σε τιμές που αντιστοιχούν σε volatility περίπου 35%. Αυτό ίσως δίνει κάποιες ελπίδες για τη δημιουργία υπεραξιών, μέσω των warrants και στους επενδυτές που συμμετείχαν και στις ΑΜΚ των άλλων Τραπεζών.

-Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης δεν πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα των 810 μονάδων, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα ανοίξει την “καταπακτή” προς τις 740 μονάδες. Αντίθετα, ζητείται η άμεση επιστροφή του Δείκτη υψηλότερα των 900 μονάδων, προκειμένου να μην απειληθεί και η μεσοπρόθεσμη τάση.

-Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, η διατήρηση του χαμηλού τζίρου, θα χαμηλώσει σημαντικά και τον πήχη προσδοκιών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα