ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Χαμός για την εμφάνιση στην εκπομπή του Γ. Τράγκα στον ΣΚΑΪ – Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ

16:44 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

(upd)Για “τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας” καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα με αφορμή την χθεσινή εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, όπου είχε καλεσμένους στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

σημειώνει ότι ο ΣΚΑΙ “έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα.
Δεν επρόκειτο για εκπομπή πολιτικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, ούτε για συνέντευξη με δημοσιογραφική αντίκρουση, αλλά για τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας.
Δεν περιμέναμε ότι η συνεχής διολίσθηση στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μονομέρεια πολλών εκπομπών του ΣΚΑΪ θα έφτανε στο σημείο αυτό.
Δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση για τη Δημοκρατία

Πρόκληση προς τη Δημοκρατία χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την χθεσινή εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, με καλεσμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Η χθεσινή εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αποτελεί πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, αλλά και ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

H Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για προσβολή του δημοκρατικού κόσμου από ένα κήρυγμα μίσους και ξενοφοβίας. «Η Δημοκρατία εκτός από ανοχή έχει και κανόνες. Ας το καταλάβουν όλοι ότι σε όλο τον προηγμένο κόσμο η αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεοτύπων διώκεται ποινικά», αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι «είναι ώρα να υψώσουμε μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά και σε όσους με τη στάση τους συμβάλλουν στην προώθηση του ρατσισμού, του μισαλλόδοξου λόγου, υπηρετώντας τα σχέδια και τις απεχθείς αντιλήψεις και ιδέες της Χρυσής Αυγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα