ΧΡΥΣΟΣ: Οδεύει προς τα 1.300 δολ. μέχρι τα τέλη του 2013, εκτιμούν οι αναλυτές

Ράλι «ανακούφισης» για τον χρυσό στα 1.300 δολ/ουγγιά μέχρι τα τέλη του 2013, προβλέπουν οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNBC, με προϋπόθεση η Federal Reserve αναβάλει εκ νέου αυτή την εβδομάδα το tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο έχει χάσει πάνω από το 25% της αξίας του από τις αρχές του έτους, οδεύει προς

την πρώτη πτώση εδώ και 13 χρόνια, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στις μετοχές και απομακρύνονται από τα ομόλογα και τον χρυσό, που κάποτε θεωρούνται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως σχολιάζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Αν η Fed δεν ανακοινώσει το tapering, τότε ο χρυσός μπορεί να αναρριχηθεί πάλι στα επίπεδα των 1.300 δολ.», σχολιάζει ο Mark O’Byrne, ιδρυτής της GoldCore.

«Δεν θεωρούμε ότι η Fed θα προχωρήσει σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, καθώς η αμερικανική οικονομία παραμένει εύθραυστη», προσθέτει.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του CNBC, το 52% εκτιμά ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν αυτή την εβδομάδα, το 26% βλέπει στασιμότητα, ενώ το 22% αναμένει άνοδο στις τιμές.

Ωστόσο, δε λείπουν και οι αναλυτές, αν και μειοψηφία, που πιστεύουν ότι η Fed θα μειώσει τον μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων, κατά 5 -10 δισ. δολ αυτή την εβδομάδα.

Αν επαληθευτούν, ο χρυσός θα υποχωρήσει στο σημείο στήριξης των 1.200 δολ/ουγγιά, εκτιμά ο O’Byrne της GoldCore.

Original article: ΧΡΥΣΟΣ: Οδεύει προς τα 1.300 δολ. μέχρι τα τέλη του 2013, εκτιμούν οι αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα