“Χτύπημα” – Έκρηξη στο MALL στο Μαρούσι! – Τι μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης

ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ”. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκινγκ του MALL στο Μαρούσι . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σεκιουριτάδες τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό

τηλεφώνημα στην “Ελευθεροτυπία” και στο site ZOUGLA.GR.
Στο τόπο έσπευσαν και οχή ματα της πυροσβεστικής, χωρις να χρειαστεί να επέμβουν .

- Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στο υπόγειο -1 του κτηρίου, όπου στεγάζεται το πάρκινγκ, και ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σταντ με εφημερίδες.

Περίπου 50 λεπτά νωρίτερα, άγνωστοι είχαν… τηλεφωνήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της “Ελευθεροτυπίας” και είχαν προειδοποιήσει ότι εκείνη την ώρα επρόκειτο να εκραγεί μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του MALL.
Οι ίδιοι ζητούσαν να εκκενωθεί το κτίριο και η εξωτερική περίμετρος από την πλευρά της Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και οι σταθμοί του τρένου και του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στο Mall, παρά μόνο οι χώροι εστίασης, οι οποίοι δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν ήδη ανοίξει.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 10:40 στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens». Τα περισσότερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters, Associated Press, Huffington Post, Washington Post, FoxNews, φιλοξενούν εκτενές ρεπορτάζ με τα γεγονότα καρέ καρέ.Σε σχολιασμό της είδησης προχωρά το πρακτορείο Reuters το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη χρονιά ύφεσης γεγονός που έχει τροφοδοτήσει την οργή και τα «τυφλά» χτυπήματα κατά τραπεζών, με τους Έλληνες πολίτες να φέρονται κατά της πολιτικής τάξης που έχει φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.H Huffington Post επισημαίνει ότι οι επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών είναι ένα συχνό φαινόμενο για τη χώρα, ωστόσο «χτύπημα» σε εμπορικό κέντρο μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ

«Η κοινωνία θα τους απομονώσει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τη σημερινή βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζοντας ότι (η επίθεση) «αποτελεί εγκληματική ενέργεια που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι έκρηξη τυφλής βίας αδίστακτων τρομοκρατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και των παιδιών τους. Η κοινωνία θα τους απομονώσει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι.Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας . Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα”, ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για την έκρηξη στο The Mall Athens…
H ανακοίνωση έχει ως εξής:”Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα.
Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει.
Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώθηκε σχετικά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια”.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ“Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους …
συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών”.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ“Τα σημάδια πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται…
Η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας. Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν”.Η ΔΗΜΑΡ“Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο “The Mall”, όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία”.ΤΟ ΚΚΕ“Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού”.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ THE MALL ATHENS…

Εντός έξι λεπτών έγινε η πλήρης εκκένωση του εμπορικού κέντρου, όπως ανακοίνωσε το The Mall Athens.
“Μετά τη λήψη προειδοποίησης και ακολουθώντας…
τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας επετεύχθη εντός 6 λεπτών πλήρης εκκένωση όλων των χώρων του εμπορικού κέντρου. Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή.
Προκλήθηκαν εκδορές σε δύο άτομα μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος.
Από την πλευρά της η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου για να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα