Δεύτερη ευκαιρία για να κλείσουν 10.000 φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια

Σε νομοσχέδιο για την φοροδιαφυγή που το ΥΠΟΙΚ αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή πριν το τέλος Φεβρουαρίου, εκτός από τη σοβαρή πιθανότητα να “προσφέρει” επιστροφές φόρου και διπλό υπολογισμό αποδείξεων από ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, δικηγόρους, γιατρούς, συνεργεία αυτοκινήτων, εστιατόρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια κτλ, θα υπάρχουν και διατάξεις για να κλείσουν περίπου 10.000 υποθέσεις για οφειλές στην εφορία που εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το θέμα της επίλυσης των φορολογικών

διαφορών είναι απαίτηση της τρόικας από το πρώτο μνημόνιο και δυστυχώς εκκρεμούν ακόμα ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Θα συσταθούν επιτροπές που θα αναλάβουν την προδικαστική διαδικασία για όσους επιχειρηματίες επιλέξουν να κλείσουν τις υποθέσεις τους χωρίς να περιμένουν τα δικαστήρια. Οι επιχειρηματίες που θα επιλέξουν αυτή τη δυνατότητα που θα τους δοθεί, θα αποσύρουν τις αγωγές που έχουν κάνει κατά του δημοσίου και θα προχωρήσουν σε ένα συμβιβασμό.

Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για νέα ρύθμιση αλλά και ότι θα είναι στο χέρι των ενδιαφερομένων να προσέλθουν ή όχι στις επιτροπές.

Φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Keywords
Τυχαία Θέματα