ΔΕΘ – Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ρήξη με την κυβέρνηση – “Ξέρει σε ποιά χώρα βρίσκεται ο κ.Σαμαράς;”

07:45 9/9/2013 - Πηγή: BankWars

Περισσότεροι από 50.000 οι διαδηλωτές στις τέσσερις πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδι του Σαββάτου – Πλεόνασμα ψεύδους η ομιλία Σαμαρά στα εγκαίνια της ΔΕΘ, δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε
την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρει ο πρωθυπουργός σε ποια χώρα βρίσκεται;

Με μια σκληρή πολιτική ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία του κ. Σαμαρά χαρακτηρίζεται «παραληρηματική», ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποκαλείται επικίνδυνος για τη χώρα και τους Ελληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς «βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, «τάξη» στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης».

«Το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ: «Με μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου, το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται.

Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, «τάξη» στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.

Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από που ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της. Πλασάρει τη «θεωρία των δύο άκρων» για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό.
Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά».

Χωρίς ένταση και επεισόδια ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι τρεις από τις τέσσερις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 50.000.

Στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και μετά της πορείας κατευθύνθηκαν στο κτίριο της ΕΤ3 όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία.

Στην πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ που έξω από τη ΔΕΘ πέταξαν ροδάκινα και ντομάτες.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αγίας Σοφίας και τη συγκέντρωση των τοπικών επιτροπών κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Μετά τη λήξη της πορείας αυτής που επέστρεψε στην Καμάρα, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία με πέτρες, μπουκάλια και χημικά.

Τσίπρας: Πλεόνασμα ψεύδους η ομιλία Σαμαρά

Στις δηλώσεις του ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για πλεόνασμα ψεύδους στην μεσημεριανή ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ζήτησε, μάλιστα, τη διεξαγωγή εκλογών όσο αντέχει η κοινωνία προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση.

To ίδιο αίτημα είχε προβάλει και νωρίτερα ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων της ΕΛΒΟ αναφέροντας πως η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, γιατί είναι επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για την κυριαρχία της χώρας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που κάνουν προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρία στον «θάνατο» και στην απόλυση οι 360 εργαζόμενοι σε αυτήν. Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικών βιομηχανιών.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή του τόπου


Οτι έχει ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. «Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στο σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι εξαιρετικά θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό και στοιχειοθετημένο λόγο, ακόμα κι όταν πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όπως αυτή στα εγκαίνια της ΔΕΘ» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα