Διαγωνσιμός Ernst & Young: Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013

Διαγωνισμό για τον Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2013, οργανώνει, για τέταρτη φορά, η Ernst & Young Ελλάδος, προκειμένου να βραβεύσει τον επιχειρηματία που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του. Ο νικητής του διαγωνισμού θα βραβευθεί σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκέμβριου του 2013 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη συνέχεια, ο νικητής θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό «World Entrepreneur Οf Τhe Year» που θα λάβει χώρα στο Μόντε Κάρλο το 2014, εκπροσωπώντας

την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ.Σπύρος Θεοδωρόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Chipita Α.Ε. και νικητής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011, σύμφωνα με την οικονομική απόδοση, την αναπτυξιακή του δυναμική, το στρατηγικό προσανατολισμό και τη διεθνή παρουσία, το μοντέλο διοίκησης και το καινοτόμο πνεύμα καθώς και για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος, επισημαίνει: «Με τον διαγωνισμό του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2013 αναζητούμε για μια ακόμα φορά, τους ικανούς Έλληνες που δημιουργούν και διοικούν δυναμικές, σταθερά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Τους Έλληνες επιχειρηματίες, που παρά τις προκλήσεις τόσο στην παγκόσμια όσο και την ελληνική οικονομία, επιτυγχάνουν και διακρίνονται στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό».

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, με υποβολή υποψηφιότητας έως τις 30 Ιουνίου 2013, έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος μιας ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της.

Η Κριτική Επιτροπή

Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, η οποία και επιλέγει το νικητή, αποτελείται από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού χώρου, αποτελεί εγγύηση διαφάνειας και εγκυρότητας τόσο της διαδικασίας του διαγωνισμού όσο και της ανάδειξης των νικητών. Πρόεδρος είναι ο κ.Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλος Chipita Α.Ε. και μέλη οι κ.κ.: Χάρης Γ.Δαυίδ, Πρόεδρος Δ.Σ. Frigoglass, Νικόλαος Εμπέογλου, Πρόεδρος Δ.Σ. ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Βασίλειος Κάτσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Pharmathern Α.Ε., Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ομίλου & Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης Όμιλος Delhaize, κα. Μαριάννα Μόσχου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) και Γραμματέας Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Βασίλης Ράπανος, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Οθεσμόςτου «Entrepreneur of the Year»

Η πρώτη βράβευση του «Entrepreneur of the Year» πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1986 και φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια. Σήμερα διεξάγεται σε περισσότερες από 140 πόλεις στις πέντε ηπείρους και αποτελεί μοναδικό στο είδος του θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι ενδεικτικό ότι επιχειρήσεις 50 και πλέον νικητών του θεσμού έχουν εισαχθεί στο NASDAQ 100.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Ευάγγελο-Μάξιμο Σκοπελίτη, στο 210 2886419, [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eoy.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα