Διεθνής Ένωσις: Προσφεύγει στο ΣτΕ – Ζητά την ανάκληση της απόφαση της ΤτΕ για το “λουκέτο”

Την ανάκληση της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας, για το κλείσιμο της, ζητά η «Διεθνής Ένωσις», προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως καταγγέλλει η ασφαλιστική εταιρεία, μέσω της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της, η «Διεθνής Ένωσις» τέθηκε σε ασφαλιστική εκκαθάριση, γεγονός που σηματοδότησε τον διορισμό επόπτη και την απελευθέρωση 30.000 ευρώ από τον
λογαριασμό της εταιρείας για την κάλυψη των εξόδων της εκκαθάρισης.Παράλληλα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η συγκυρία της χειρότερης τραπεζικής κρίσης που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα, επηρέασε το πρόγραμμα ανασυγκρότησής και δεν ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο προβλεπόμενο ύψος, δηλαδή, αντί 10 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ. Παρά τις προσπάθειές για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ, η διεύθυνση εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε την ασφαλιστική εταιρεία ότι το πρόγραμμα ανασυγκρότησης δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί και υπέδειξε να προβεί σε ορισμένες ενέργειες.«Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αντίθετη στην αρχή της χρηστής διοίκησης και τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ εκδόθηκε πεπλανημένα (πλάνη περί τα πράγματα) από την πλευρά της Τράπεζα» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα