Δημητριάδης: Η βοήθεια των κυπριακών τραπεζών να δοθεί απευθείας από τον ESM

Tην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης αντί μέσω του κράτους από το 2013, επιδιώκει η Κύπρος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt o διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

«Η Κύπρος έχει ένα

μεγάλο τραπεζικό τομέα που χρειάζεται βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Θα ήταν πολύ σημαντικό να ανακεφαλαιοποιθεί απευθείας μέσω του ESM από τον Ιανουάριο του 2013», ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, το πρόγραμμα βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, ενώ ανέφερε ότι η Κύπρος θα χρειαστεί βοήθεια μέχρι και 5 χρόνια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η Κύπρος θα χρειαστεί 13 δισ. ευρώ για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και των αναγκών του τραπεζικού τομέα.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα και άλλους κοινωνικούς εταίρους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να σχηματίσουν ένα πρόγραμμα περικοπών που θα παρουσιάσουν στην Τρόικα τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

σχετικά άρθραCheuvreux: Γιατί η γερμανική κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει το ευρώBanco Popular: Φέρεται να εξετάζει συγχώνευση με τη Banco Mare NostrumΜείωση προσωπικού των επενδυτικών τραπεζών προτείνει η Deutsche BankΟι Κύπριοι προσδοκούν να εισπράξουν 300 εκατ. ευρώ από το φυσικό αέριοMerkel: Διαθέτουμε τους πόρους για να σταθεροποιήσουμε το ευρώΧρεοκόπησε η γερμανική P+S WerftenFitch: Σε κίνδυνο το ΑΑΑ των ΗΠΑΚατέρρευσαν οι συνομιλίες της Lufthansa με το συνδικάτο των εργαζομένωνΙσπανία: Άντλησε 3,6 δισ. από έντοκαΠρος άντληση έως και 65 εκατ. δολ. η HSBC
Keywords
Τυχαία Θέματα