ΔΝΤ: Εύσημα στην BOJ για την ποσοτική χαλάρωση – “Δεν είναι προβληματική η υποχώρηση του γεν”

Την απόφαση της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας (BoJ) να αναβαθμίσει τον στόχο πληθωρισμού στο 2% μέσω «σαρωτικής ενίσχυσης» της νομισματικής πολιτικής στήριξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προσθέτοντας μάλιστα ότι η υποχώρηση του γεν «δεν είναι προβληματική».

«Ενόσω η νομισματική

χαλάρωση προωθεί εγχώριους στόχους και συνοδεύεται από ευρείες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις δεν θεωρούμε ότι η τρέχουσα υποτίμηση του γεν είναι προβληματική» αναφέρει το ΔΝΤ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντησή του με Ιάπωνες αξιωματούχους.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από την στιγμή που θα εφαρμοστούν οι νομισματικές και οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις τότε οι συναλλαγματική ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος θα κινηθεί σε επίπεδα «ευρέως συμβατά με τα θεμελιώδη μεγέθη».

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η νέα πολιτική της BoJ, με τις μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων, αρχίζει να έχει αποτελέσματα και πολλοί δείκτες δείχνουν σταδιακή ανάκαμψη των πληθωριστικών προσδοκιών, ωστόσο, η BoJ θα πρέπει ήδη να εξετάζει την στρατηγική εξόδου από αυτή την πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα