ΔΝΤ: Τα πάει καλά η Ιρλανδία

Η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη της Ιρλανδίας συνεχίζεται, σύμφωνα με τη όγδοη έκθεση προόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ωστόσο αναφέρει ότι η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε, λόγω της μείωσης των εξαγωγών.

Η εγχώρια ζήτηση και η απασχόληση εξακολουθούν να μειώνονται. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη το 2013 είναι χαμηλές, καθώς η εγχώρια ζήτηση μειώνεται ελαφρώς. Αναμένεται ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2012 να επιτευχθούν, ενώ τα έσοδα παραμένουν σε σωστά επίπεδα τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2012, η οποία, μαζί

με την συγκράτηση των δαπανών σε διάφορους τομείς, έχει αντισταθμίσει τις υπερβάσεις δαπανών.

Οι ιρλανδικές αρχές, όπως αναφέρει το ΔΝΤ, είναι σε επιφυλακή για τις υπερβάσεις στον τομέα της υγείας και είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν το στόχο του προγράμματος για το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω του 7,5% του ΑΕΠ το 2013.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η εφαρμογή σωστής πολιτικής παραμένει σταθερή, παρά το δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον, βοηθώντας την Ιρλανδία να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές.

Οι τράπεζες παραμένουν είναι σωστά κεφαλαιοποιημένες, ενώ σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, τα στελέχη από ΕΚ / ΕΚΤ / ΔΝΤ θα συζητήσουν πιθανές τεχνικές λύσεις για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του προγράμματος προσαρμογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα