“Δώρο” 400.000 “προσωρινές” θέσεις εργασίας στην Ελλάδα από την Ε.Ε.

Πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας 400.000 ανέργων, μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο, θα εγκρίνει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό είπε, απαντώντας σε ερώτηση της “Καθημερινής”, ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης, László Andor, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο για τη στήριξη και την επανένταξη στην αγορά εργασίας 400.000 ανέργων, μέσω προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας. Είναι

αληθές ότι η Κομισιόν έχει ενστάσεις απέναντι σε αυτό το πρόγραμμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Κομισιόν δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη χρήση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΚ), ώστε να χρηματοδοτηθούν προγράμματα κοινωνικής εργασίας. Πιστεύουμε ότι τέτοια προγράμματα μπορεί να είναι χρήσιμα, όταν είναι καλά σχεδιασμένα. Ηδη άλλωστε, η Ελλάδα υλοποιεί τέτοιες δράσεις με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Είμαι ικανοποιημένος λοιπόν από το γεγονός ότι σε πρόσφατη επιστολή τους, οι υπουργοί Χατζηδάκης και Βρούτσης μας διαβεβαίωσαν ότι αυτά τα προγράμματα θα λάβουν υπόψη τους κανόνες και τις προτεραιότητες του ΕΚΚ. Χρειαζόμαστε βέβαια ορισμένες περαιτέρω διευκρινίσεις επ’ αυτού, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο πρόβλημα.
Ενα πολύ πιο δύσκολο θέμα που θα συζητήσω με την ελληνική κυβέρνηση είναι οι ανησυχίες μου για τις πηγές χρηματοδότησης. Είμαστε στην τελευταία χρονιά της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 και τα περισσότερα χρήματα του ΕΚΚ είναι ήδη χρησιμοποιημένα ή έχουν κατανεμηθεί. Τα λεφτά που έχουν απομείνει δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν όλες τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και θα είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί ποιες δράσεις θα υλοποιηθούν τώρα και ποιες θα περάσουν στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα