ΕΦΕΤ: Ανάκληση ζυμαρικών λόγω πιθανής παρουσίας αλλεργιογόνου συστατικού

Στην ανάκληση ζυμαρικών λόγω πιθανής παρουσίας αλλεργιογόνου συστατικού γάλακτος προχωρεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, πρόκειται για το προϊόν «ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» των 450 gr, στο οποίο βρέθηκαν ίχνη γάλακτος, λόγω επιμόλυνσης, χωρίς αυτό το ενδεχόμενο να αναγράφεται στα συστατικά με κατάλληλο τρόπο.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της παρτίδας του προϊόντος από την επιχείρηση και

ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση «Γιανναράς Ι. Θεόδωρος», στο Θολό Ταξιαρχών στη Ζαχάρω Ηλείας.

«Να μην καταναλωθεί»
Από την πλευρά της, η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στο κατάστημά της αλλά και στην ιστοσελίδα της, εφιστώντας την προσοχή ιδίως στους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα.

Καλούνται οι καταναλωτές με αλλεργία στο γάλα, να μην καταναλώσουν το πρ. ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά, 450 gr, Lot3902, ημ.λήξης 31-12-25, ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ καθώς σε αυτοέλεγχο της επιχ. βρέθηκαν ίχνη γάλακτος λόγω επιμόλυνσης, χωρίς το ενδεχόμενο αυτό να αναγράφεται στα συστατικά pic.twitter.com/CYRRvbxj97

— Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (@efet_official) December 22, 2023

Keywords
Αναζητήσεις
efet-anaklisi-zymarikon-logo-pithanis-parousias-allergiogonou-systatikou.htm
Τυχαία Θέματα