ΕΦΟΡΙΑ: Έρχονται κατασχέσεις μισθών – Ραβασάκια σε 2,5 εκατ. φορολογούμενους

«Ραβασάκια» σε 2,5 εκατ. οφειλέτες Έλληνες φορολογούμενους, ετοιμάζεται να στείλει η εφορία, εντός του Μαρτίου.

Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη στην πρώτη επιστολή που θα λάβουν οι φορολογούμενοι, θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος, μοναδικός για κάθε φορολογούμενο, ειδικός κωδικός, με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του, μέσω τράπεζας, με την εφορία του.

Σε όσους δεν ανταποκριθούν, θα σταλεί δεύτερη επιστολή, με την

οποία θα προειδοποιούνται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της προκατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων. Αν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν σε κατασχέσεις. Όσον αφορά τους μισθούς, οι εφορίες θα κατάσχουν όλα τα χρήματα άνω των 1000 ευρώ. Μπορεί ο νόμος να απαγορεύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 κατάσχεση πρώτης κατοικίας, ωστόσο δεν υπάρχει ανάλογη απαγότευση για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, απαιτήσεις στα χέρια τρίτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

Το οικονομικό επιτελείο είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο για την πορεία των εσόδων, με τον κ. Θεοχάρη να υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι στο α΄τρίμηνο, θα επιβληθούν νέα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα