ΕΦΘΑΣΕ Η ΓΝΗΣΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ

Tο υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τη «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης μετέβησαν στο Παρίσι και παρέλαβαν τη λίστα η οποία διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη.

Να σημειωθεί ότι η «αρχική» λίστα είχε δοθεί από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε Έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταθέτοντας στη Βουλή

δήλωσε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το αρχικό cd που του παραδόθηκε.

Πλέον, το γνήσιο αντίγραφο επιταχύνει τις όποιες διαδικασίες αναφορικά με την απόδοση ευθυνών σε όσους είχαν στα χέρια τους το υλικό και δεν το εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα συγκρίνουν τις δύο λίστες και εάν διαπιστώσουν λαθροχειρία τότε η θέση των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Άλλωστε το γνήσιο αντίγραφο ανέμενε και το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να καθορίσουν με ακρίβεια την στάση τους. Αν δηλαδή θα ζητήσουν εξεταστική ή θα παραπέμψουν τους πρώην υπουργούς σε προανακριτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα