Εκλογές 2023: Θα πέσουν μέσα οι δημοσκοπήσεις; Η προπαγάνδα, τα καλοκαιρινά…γουνάκια και η κυβέρνηση του ψυχιατρείου

Ο πραγματικά μεγάλος σοσιαλιστής πολιτικός και Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Μιτεράν,  είχε πει ότι μεταξύ της παραμονής των εκλογών και της επόμενης ημέρας διεξαγωγής τους, μεσολαβεί κάτι πολύ σοβαρό: Οι εκλογές!

Ελάχιστη λοιπόν σημασία έχουν όλα όσα παρακολουθούμε να λέγονται για τις έγκυρες ή τις “πετσωμένες” δημοσκοπήσεις, για το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος με ποια ποσοστά, όπως και το τι ακριβώς θα συμβεί στο πολιτικό σκηνικό την Δευτέρα 22 Μαίου.

Οι δημοσκοπήσεις

όλων των εταιρειών, μηδεμιάς εξαιρουμένης, φέρουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται από 4 (το λιγότερο) έως 7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ, λοιπόν, καλεί τους πολίτες να πάνε μαζικά στις κάλπες για να αυξήσουν όσο περισσότερο γίνεται τη διαφορά, προκειμένου στις 2 Ιουλίου να πάρει με το νέο εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής την αυτοδυναμία. Θα πετύχει, δεν θα πετύχει την μεγάλη διαφορά την Κυριακή 21 Μαίου, θα το δείξει η κάλπη και όχι οι δημοσκόποι. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, όχι μόνο αμφισβητούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αλλά επιμένουν ότι το κόμμα τους είναι αυτό που θα έλθει πρώτο. Συγκρίνοντας… μήλα με …χοιρινό πρασοσέλινο, επικαλούνται την αποτυχία των δημοσκόπων στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και “βλέπουν” ότι κάτι παρεμφερές θα συμβεί και στην Ελλάδα την Κυριακή. Μέχρις εδώ, όλα καλά. Και σε ένα βαθμό, λογικά. Κανένας δεν μπορεί να διαψεύσει τη ελπίδα-βεβαιότητα της πρωτιάς στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν καταμετρηθούν οι ψήφοι.

Από εδώ και κάτω όμως, πάμε στο …παράλογο. 

Θα σχηματιστεί, λέει,  “προοδευτική κυβέρνηση” με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) που σημειωτέον, όλα, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν επίσημα αρνηθεί.

Από χθες, όμως, προστέθηκε για τη Δευτέρα 22 Μαίου, ένα ακόμα σενάριο: Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού!…

…Που θα σχηματιστεί, λένε,  με κορμό τον…πρώτο ΣΥΡΙΖΑ και από όσους τον ακολουθήσουν, προκειμένου να ψάξουν και να τιμωρήσουν τους ενόχους των παρακολουθήσεων-υποκλοπών…

…Θα μας πάρει 3-4 μήνες μέχρι να στηθούν τα δικαστήρια και μετά θα ξαναπάμε σε εκλογές για να αποφασίσουμε ποιος θέλουμε να μας κυβερνήσει. Εννοείται, ότι ο Μητσοτάκης θα είναι κατηγορούμενος, αν όχι στη φυλακή (μη γελάτε παρακαλώ), η ΝΔ θα έχει διαλυθεί και τότε, κατά 100%, πρώτο κόμμα θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλό χειμώνα λοιπόν, κάτι σαν χριστουγεννιάτικο δώρο,  η χώρα θα αποκτήσει κανονική κυβέρνηση. (Άλλωστε, … άρτον έχομεν, λεφτά υπάρχουν, τα θεάματα είναι αυτά που μας λείπουν). Στο μεταξύ, θα έχουμε χάσει και τις διακοπές του καλοκαιριού, μιας και θα “κρεμόμαστε” όλοι από τις τηλεοράσεις για να παρακολουθούμε τι λένε τα …γουνάκια του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το να μπει κάποιος στο “τρυπάκι” να σχολιάσει όλα τα παραπάνω παράλογα, είναι βέβαιο πως θα τον οδηγήσει σε ατραπούς που μόνο σε ψυχιατρείο οδηγούν. 

Άλλωστε, ένας βασικός λόγος που οι άνθρωποι καταλήγουν στο ψυχιατρείο, είναι η μεγάλη απογοήτευση. 

Τόσο απλά.

ΥΓ: Καλού-κακού, οι original Νεοδημοκράτες ας έχουν πρόχειρο στο σπίτι ένα κουτί lexotanil (ποτέ δεν ξέρεις τι βγάζει η κάλπη) και οι original Συριζαίοι με τους σεναριογράφους της “νέας προοδευτικής κυβέρνησης”, στην τσέπη του σακακιού τους μερικά κουτιά cipralex. Αχρείαστα να είναι, εύχομαι, αλλά… μία από τις δύο πλευρές, θα τα χρειαστεί τα φάρμακα. (Σημειώνω, ότι απαιτείται συνταγογράφηση).

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα