Εκλογές ζήτησε ο Α.Τσίπρας – “Να τελειώνουμε με το μνημόνιο, πριν μας τελειώσει”…

Προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό για ακροδεξιά πολιτική και de facto αξιοποίηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής, αλλά και για «διαπραγμάτευση φάρσα» με την τρόικα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι στη

Νίκαια σε αντιφασιστική εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς.

Κατά την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά αντί να πάρει νέα μέτρα, να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μέλλον του, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες και θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση, αλλά και στους ψηφοφόρους τους, με στόχο την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνηση της αριστεράς, κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

«Αν δεν είναι τώρα η ώρα της κοινής δράσης πότε είναι;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε, έχει σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, κάτι που όπως είπε, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

Εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα της υφαλοκρηπίδας σε «ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο», διαμηνύοντας ότι «οι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στους δανειστές, αλλά στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με την θεωρία των δύο άκρων «ξεπλένει τους φασίστες» και ενδεικτικά αναφέρφθηκε σε υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, στην πολιτική για την ιθαγένεια και το θέμα της εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές (σ.σ. κριτήριο του γένους), την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες, για να επισημάνει ότι η Ελλάδα δίνει την εικόνα μιας χώρας που δεν σέβεται τους θεσμούς της ΕΕ.

Ο κ. Σαμαράς, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πίσω του μια ακροδεξιά ομάδα και χτίζει de facto ένα μέτωπο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας την δική της ατζέντα. Πίσω του, συμπλήρωσε, ακολουθούν «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για τη στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, κάνοντας λόγο για «διαπραγμάτευση φάρσα» .Η κυβέρνηση, είπε, τα έχει υπογράψει όλα και κατά συνέπεια, η τρόικα θα απειλήσει με την επόμενη δόση αν δεν εφαρμοστούν και έτσι η τρικομματική κυβέρνηση θα υποχωρήσει.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα