Εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Π. Καμμένου – “Καμία πρόταση συνεργασίας από τον Α. Τσίπρα”

Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει επίσημα και κατηγορηματικά τις φήμες περί πρότασης συνεργασίας από τον Α. Τσίπρα στην Φ. Γεννηματά.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι σκοπός τους είναι η προγραμματική εποικοδομητική αντιπολίτευση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει σχεδιασμός συμπόρευσης με την κυβέρνηση.

Παρά ταύτα, όπως μεταφέρουν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ,

η κυρία Γεννηματά είναι ανοιχτή σε κάθε συζήτηση, χωρίς να αποκλείει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για να φέρουν μία συμφωνία, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, παρά ταύτα αυτό δεν σημαίνει ότι θα ψηφίζουν όλα τα μέτρα Τσίπρα, παρά μόνο εκείνα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Καμμένου λέγοντας ότι «απαξιούμε να τις σχολιάσουμε».

Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι αν ο κ. Καμμένος με τις εν λόγω τοποθετήσεις του προβαίνει σε διερευνητικές κινήσεις, παρατηρώντας και τις αντιδράσεις ή υπάρχει ο σχεδιασμός επίσημης πρότασης στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να ενισχυθεί η κυβέρνηση.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε στην κυρία Γεννηματά συνεργασία.

Η έντονη αντίδραση ήταν από τη σημερινή υπόδειξη του κ. Καμμένου στην κυρία Γεννηματά ότι, αν διώξει τον κ. Βενιζέλο, θα μπορούσε να συζητηθεί μια μελλοντική κυβερνητική συνεργασία.

«Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται η κυρία Γεννηματά για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει στους κόλπους πολιτικούς που έχουν εμπλακεί είτε στις λίστες Λαγκάρντ είτε στις λίστες των υποβρυχίων είτε στα άλλα σκάνδαλα. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι η χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια και με τη μεγαλύτερη δυνατή να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης αυτή η κυβέρνηση…Κοιτάξτε η κ. Γεννηματά μπορεί να βάλει στην άκρη τον κ. Βενιζέλο, να τον διώξει από το ΠΑΣΟΚ κι από κει και πέρα να συζητήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕΤο πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε με δηλώσεις του την κ. Φώφη Γεννηματά να απομακρύνει τον Ευ. Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και τα “βαρίδια” του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά είπε.Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Αυτά τα αποφασίζει, τα ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός». «Είναι η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις. Να διαχωρίσουν ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα κόμματα το χτες. Δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται η κ. Γεννηματά για τον κ. Βενιζέλο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει πολιτικούς που έχουν εμπλακεί στις λίστες Λαγκάρντ, στα υποβρύχια και σε άλλα σκάνδαλα. Οι ΑΝΕΛ είμαστε δημοκρατικό κίνημα, ενσωματώσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Και πιστεύω αυτή η στιγμή είναι μια χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια και με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα