Έκτακτη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζητούν Βενιζέλος – Κουβέλης

Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της αναταραχής που έχει προκληθεί μετά την απόφαση για «λουκέτο» στην ΕΡΤ, ζητούν Βενιζέλος και Κουβέλης.

Οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συναντήθηκαν το απόγευμα ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Οι δύο πολιτικοί

αρχηγοί, ζητούν την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και θέτουν ζήτημα σωστής λειτουργίας της κυβέρνησης.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης υπογράμμισαν την ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, τονίζοντας ωστόσο ότι η δημόσιο ραδιοφωνία, τηλεόραση, πρέπει να παραμείνει ανοιχτή.

“Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να συζητήσουμε με καλόπιστο τρόπο”, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας . Θέλουμε μια μεταρρύθμιση με την ΕΡΤ να λειτουργεί, ψηφισμένη από τη βουλή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Περιμένουμε την αντίδραση από την μεριά της ΝΔ και του Πρωθυπουργού και ελπίζω τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι αντιληπτά από όλους. Καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας”, πρόσθεσε.

Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεννόηση των κομμάτων που τη συγκροτούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ζήτησε συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε, το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφφνία και των τριών μερών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να πορευθεί για να ολοκληρώσει το έργο της από τη στιγμή που θα εξασφαλισει τον κοινό τόπο.

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αφού επισήμανε πως τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια, σημείωσε πως «μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή αν υπάρχει μια σχεση ειλικρινιας και θεσμικής ισοτιμίας».

Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηχοί και να συζητησουμε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, είπε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει κανέναν Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η ισορροπία της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα