Ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στο “στόχαστρο” του Startupbootcamp HighTechXL

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ελληνικές startups στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα/ εταιρεία τους σε διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, καθώς και συμβούλους (mentors) του Startupbootcamp HighTechXL, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης/ωρίμανσης (acceleration) startups στην Ευρώπη.

Για την ημέρα παρουσίασης στην Αθήνα το Startupbootcamp HighTechXL,

προσκαλεί εταιρίες από όλη την Ελλάδα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Οι πλέον υποσχόμενες εταιρείες θα λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν την ιδέα τους, θα ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα acceleration του Startupbootcamp και θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους δίκτυο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ειδικότερα, η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα με την υποστήριξη του Hellenic Startup Association, εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης ενός νέου προγράμματος acceleration που δημιούργησε το Startupbootcamp σε συνεργασία με το ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Dutch Expansion Capital και την εταιρεία EY απευθυνόμενο αποκλειστικά σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Ο λόγος για το Startupbootcamp HighTechXL το οποίο θα φιλοξενηθεί στο παλιό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Philips στο Eindhoven της Ολλανδίας, μία πόλη που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο εφευρετική πόλη του κόσμου, καθώς κατατίθενται αιτήσεις για κατοχύρωση πατεντών κάθε 20 λεπτά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως υλικά προηγμένης τεχνολογίας, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, επικοινωνία μηχανής προς μηχανή, καθαρή τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα, εκτύπωση τριών διαστάσεων, τεχνολογίες ζωής, νανοτεχνολογία, μικροηλεκτρονική, ρομποτική, κλπ. Το πρόγραμμα εστιάζει είτε σε εταιρείες που έχουν αναπτύξει την ερευνητική τους εργασία σε προϊόν και αναζητούν να κλιμακώσουν τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς τομείς της δραστηριοποίησής τους ή σε ομάδες που δεν έχουν μετασχηματίσει ακόμα την ιδέα τους σε εταιρεία αλλά έχουν κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο ή εργαστηριακή απόδειξη λειτουργίας της τεχνολογίας τους.

Οι αιτήσεις για την ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου στην διεύθυνση: http://www.startupbootcamp.org/events/startupbootcamp-pitch-days-in-athens.html

Keywords
Τυχαία Θέματα