ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: Κανένας νέος μέχρι νεωτέρας

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Βάσει της απόφασης, ο λόγος της αναστολής είναι η επικείμενη δημοσίευση της απόφασης τουΣτΕ που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις εξής διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.

Υπενθυμίζεται

ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.

Η ενέργεια αυτή του κ. Σαμαρά είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ είχαν εκφράσει την διαφωνία τους με τις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Τις επιφυλάξεις του για την προώθηση νέας νομοθετικής ρύθμισης όσον αφορά στο θέμα της ιθαγένειας είχε εκφράσει ανοιχτά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα