Ένας «σαρωτής» ειδήσεων ο μεγάλος νικητής της φετινής Εφαρμογιάδας

Με την παρουσίαση συνολικά 12 εφαρμογών ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου, στο BIOS, η Εφαρμογιάδα #3, ένας διαγωνισμός για τα καλύτερα applications φορητών συσκευών.

Σημειώνεται ότι έχουν διοργανωθεί άλλες δύο Εφαρμογιάδες, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2012 αντίστοιχα.

Η επόμενη Εφαρμογιάδα αναμένεται τον Οκτώβριο με στόχο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Οι

νικητές

Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Σαλαπάτας με την ομάδα του και η εταιρεία SciFY με την εφαρμογή NewSum, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι εφαρμογές Pay Per Project του Ορέστη Ματσούκα και Acculoc του Πέτρου Δημητρακόπουλου αντίστοιχα.

Η εφαρμογή NewSum που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους, ανατρέχει σε πολλές ειδησεογραφικές πηγές και ομαδοποιεί τα άρθρα που αναφέρονται στην ίδια είδηση ώστε να προσφέρει σφαιρική εικόνα για ένα συγκεκριμένο θέμα στον χρήστη.

Η εφαρμογή Pay Per Project βοηθά τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που αναζητούν επαγγελματίες για παροχή υπηρεσιών να βρουν την προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες τους, ενώ το location-based app Acculoc παρέχει πληροφορίες στίγματος και υψομέτρου στον χρήστη και διαθέτει ενδείξεις πυξίδας και ταχύτητας.

Τα βραβεία του διαγωνισμού

Η WIND, χορηγός της Εφαρμογιάδας #3, προσέφερε ένα tablet Samsung Galaxy Note 8 στον μεγάλο νικητή και δύο smartphones Huawei Honor 2 στους developers που κέρδισαν τη δεύτερη και τρίτη θέση. Η Moosend, υποστηρικτής του διαγωνισμού, προσέφερε υπηρεσίες δωρεάν αποστολής email newsletter για έξι μήνες, στους τρεις πρώτους νικητές.

«Η Εφαρμογιάδα είναι μια απλή ιδέα που έγινε πραγματικότητα με τη δύναμη των developers οι οποίοι με τις εφαρμογές τους κάνουν “έξυπνες” τις φορητές συσκευές και την διάθεση του κόσμου που δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να βλέπει ελπιδοφόρες προσπάθειες σε μια δύσκολη περίοδο.”, δήλωσε ο Γιάννης Μουρατίδης, συνιδρυτής της Twilight Zone Publications και εμπνευστής της Εφαρμογιάδας.

Η Εφαρμογιάδα #3 διοργανώθηκε απο την Twilight Zone Publications και το appgaraz.gr. Χορηγός του διαγωνισμού ήταν η Wind και υποστηρικτές οι εταιρείες LG και Moosend.

Σχετικά με την Twilight Zone Publications

H Twilight Zone Publications δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011 και δραστηριοποιείται στο χώρο των digital media, διοργάνωσης συνεδρίων και roundtables. Στην Twilight Zone Publications ανήκουν τα προϊόντα IT Daily (www.itdaily.gr), Appgaraz (www.appgaraz.gr), Gazebo (www.gazebo.gr) και VIP Roundtables ( το τελευταίο με την παρουσία του Υφυπουργού κ. Μανούσου Βολουδάκη: www.itdaily/ereader/49). Το eBizz είναι το καινούργιο προϊόν της εταιρείας, στον χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Στη φωτογραφία πάνω η ομάδα των developers που ανέπτυξαν την νικήτρια εφαρμογή NewSum.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα