Ένοχοι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους της Helios – Εξαγοράσιμες οι ποινές

14:33 7/2/2013 - Πηγή: BankWars

Ενοχοι κρίθηκαν από το Εφετείο Αθηνών οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους στην υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας Helios, τον Αύγουστο του 2005.

Ένοχοι κρίθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Κικκίδης και ο Αρχιπιλότος της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ.

Ο μηχανικός της εταιρείας Άλαν Ίργουϊν, ο οποίος ήλεγξε το αεροσκάφος πριν από τη μοιραία πτήση, αθωώθηκε.

Η Εισαγγελέας πρότεινε

για τους τρεις ενόχους ποινή φυλάκισης 122 ετών για τον καθένα, η οποία βάσει του νόμου σημαίνει δέκα χρόνια.

Πρότεινε επίσης μετατροπή της ποινής σε χρηματική αποζημίωση 30 ευρώ την ημέρα για τα δέκα χρόνια. Ποσό το οποίο μετατράπηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης σε 20 ευρώ ημερησίως.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων της Ήλιος, Νικόλας Γιασουμή χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει καταδίκη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μην ευθύνεται κανένας για τη δολοφονία 121 ανθρώπων.

Είπε ωστόσο ότι έπρεπε και οι τέσσερις κατηγορούμενοι να κριθούν ένοχοι.

Ο κ. Γιασουμή τόνισε ότι αυτό που αναμένεται τώρα είναι η Γενική Εισαγγελία και το Κακουργιοδικείο να κρίνουν κατά πόσο η απόφαση στην Ελλάδα θεωρείται αμετάκλητη και κατά πόσον επιτρέπει τη συνέχιση της δίκης στην Κύπρο.

Ο κ. Γιασουμή ανέφερε ότι οι νομικοί σύμβουλοι των συγγενών των θυμάτων θεωρούν ότι πρέπει να διεξαχθεί δίκη για τον τέταρτο κατηγορούμενο και ότι δικαιούνται να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο.

http://www.philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα