Εντονες οι αντιδράσεις κομμάτων για τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Έντονες είναι αντιδράσεις των κομμάτων για τα στοιχεία που δείχνουν ότι κάθε μήνα γίνονται πανελλαδικά 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών.

Η ΔΗΜΑΡ κάνει έκκληση για άμεση επανασύνδεση του ρεύματος με κοινωνικά κριτήρια. «Είναι προφανές», σημείωσε, «ότι σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί η πρόθεση αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ

και η πρόθεση αναπροσαρμογής των τελών υπέρ των Δήμων και να εξεταστεί κάθε δυνατότητα μείωσης των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων». Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες διεύρυνσης των κριτηρίων ένταξης στα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια.

Αυστηρή κριτική δήχθηκε η κυβέρνηση από την Χρυσή Αυγή. «Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τις χρηματοδοτήσεις βουλευτών και κομμάτων, κόβει όμως το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες άπορους συμπατριώτες μας» τονίζει και προσθέτει ότιι, «αυτή η αναλγησία και η αλαζονεία της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα είναι και η αιτία της πτώσης της».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ζητεί να σταματήσει αμέσως «η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων» και την επανασύνδεση -χωρίς όρους και προϋποθέσεις- του ρεύματος «σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει». Η κυβέρνηση, καταλήγει, έχει «την πρώτη και κύρια ευθύνη γι’ αυτό το έγκλημα, να βρίσκονται οι ληστεμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα