Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον του Ισραήλ για την Ελλάδα – Εντυπωσιακή άνοδος των εξαγωγών

Για έντονο ενδιαφέρον των Ισραηλινών επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε τομείς όπως η τεχνολογία, οι υποδομές και ο τουρισμός, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.

«Η Ελληνική κυβέρνηση επενδύει στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας σε διάφορους τομείς» διαμήνυσε

από το βήμα του ελληνο-ισραηλινού φόρουμ, ο Κ. Χατζηδάκης.

Αναφερθείς στην συνεργασία των δύο χωρών, υπογράμμισε πως «οι εξαγωγές από την Ελλάδα στο Ισραήλ αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 312% το 2012. Το Ισραήλ είναι ο 13ος μεγαλύτερος εισαγωγέας Ελληνικών προϊόντων. Εντούτοις, η παρούσα κατάσταση στη διμερή οικονομική συνεργασία, για παράδειγμα στις άμεσες επενδύσεις, δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες των χωρών μας».

«Καθώς εξερχόμαστε της ύφεσης, αυτή την ώρα δημιουργούνται ευκαιρίες. Το Ισραήλ είναι μια χώρα με δυναμική και εξωστρεφή οικονομία και πολύτιμη εξειδίκευση σε πολλούς τομείς. Μια ηγέτιδα χώρα στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία. Μια χώρα με δυναμικούς ανθρώπους και δυναμικούς επιχειρηματίες» διέτεινε επίσης.

Στο περιθώριο των εργασιών του ελληνο-ισραηλινού φόρουμ, ο υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό YOZMA, ο οποίος αποτελεί το ισχυρότερο funds στο Ισραήλ και ένα εκ των ισχυρότερων του πλανήτη.

Μέσω του μνημονίου συνεργασίας, αναμένεται να επιτευχθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς της ανάπτυξης και των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, επιδίωξη αποτελεί και η τόνωση της προσέλκυσης και της ανάπτυξης κοινών επενδυτικών εγχειρημάτων στον τομέα των καινοτόμων επιχειρήσεων.

Τέλος, η ελληνική πλευρά υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το «Invest in Israel», με στόχο την ανταλλαγή προγραμμάτων, τεχνογνωσίας και επενδυτικών σχεδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα