Εντοπίστηκε και άλλο ιστιοφόρο με μετανάστες 100 χλμ ανοιχτά της Πύλου

Οι  ιταλικές αρχές ειδοποίησαν την Παρασκευή την Ελλάδα για ένα ιστιοφόρο με δεκάδες μετανάστες που πλέει στα ανοικτά της Πύλου, δήλωσαν δύο πηγές στο πρακτορείο Reuters, μόλις δύο ημέρες μετά τη βύθιση ενός  σκάφους σε κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 78 άνθρωποι.

“Πλέει περίπου 100 χλμ ανοιχτά της Πύλου, εντοπίστηκε

από ιταλικό αεροσκάφος”, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο συναγερμός ελήφθη γύρω στις 18:00″.

Το ιστιοφόρο φαινόταν να πλέει προς την Ιταλία, δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι βρισκόταν στη δικαιοδοσία έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, αλλά ήταν πολύ κοντά στη δικαιοδοσία της Ιταλίας. Ο αξιωματούχος είπε ότι εκτιμάται ότι στο πλοίο βρίσκονται 40-45 άτομα. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η ΕΡΤ έκανε λόγο για περίπου 60 επιβαίνοντες.

Η Ελλάδα είχε αναπτύξει δύο σκάφη και ένα ελικόπτερο στην περιοχή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ νωρίτερα, ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή, φορτηγά πλοία, κατευθύνονται στο σημείο.

“Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δυο γραμμών (Ιταλία – Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων” σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

“Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών… Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες” διευκρίνισε.

Σημειώνεται πως στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη, αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Keywords
Αναζητήσεις
entopistike-kai-allo-istioforo-me-metanastes-100-chlm-anoichta-tis-pylou.htm
Τυχαία Θέματα