Εντοπίστηκε στο Τατόι το χαμένο νυφικό της πρώην βασίλισσας Άννας – Μαρίας

Στις αποθήκες του Τατοΐου εντοπίστηκε το νυφικό της τέως βασίλισσας Άννας-Μαρίας που ήταν χαμένο για χρόνια. Το νυφικό που φόρεσε η τότε πριγκίπισσα Άννα Μαρία της Δανίας στον γάμο της με τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ τον Σεπτέμβριο του 1964 στη Μητρόπολη Αθηνών ανακαλύφθηκε μέσα στα προσωπικά αντικείμενα της τέως βασιλικής οικογένειας στο Τατοΐ, παρότι για αρκετές δεκαετίες θεωρούνταν «χαμένο», όπως αναφέρει το σάιτ The Royal Watcher που παρακολουθεί την

πορεία βασιλικών οικογενειών σε όλο τον κόσμο.

The Wedding Dress of Queen Anne Marie of Greece has been discovered among the Royal Family’s personal belongings at the Tatoi Palace, after having been thought ‘lost’ for several decades, not least by Queen Anne Marie herself.

https://t.co/Bqqjy00ELz pic.twitter.com/DIpKLdq0Me

— The Royal Watcher (@saadsalman719) November 12, 2023

Ήταν χαμένο για 59 χρόνια και αποκαλύφθηκε μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που συντηρούνται και φυλάσσονται εκεί από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων (ΔΔΕΑΜ), αναφέρει σε παρόμοια ανάρτησή του ο κ. Ανδρέας Μάγγος. «Φυλασσόταν μαζί με την ειδική μεταλλική βαλίτσα με τα αρχικά της βασίλισσας στην επάνω του πλευρά όπως ακριβώς το είχε παραλάβει λίγες ημέρες πριν τον γάμο της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Δείτε την ανάρτηση

Keywords
Αναζητήσεις
entopistike-sto-tatoi-to-chameno-nyfiko-tis-proin-vasilissas-annas--marias.htm
Τυχαία Θέματα