Επανέρχεται το short selling στο Χρηματιστήριο – Εξαιρέθηκαν μόνο οι τράπεζες μέχρι 30/4

Επετράπη μετά από χρόνια το short selling στο Χρηματιστήριο, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ωστόσο εξαίρεσε τις τράπεζες από το μηχανισμό των ανοικτών πωλήσεων μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) μόνο για τις μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών

και απαρτίζουν τον FTSE ΧΑ-ΧΑΚ Τραπεζικό Δείκτη, για διάστημα τριών μηνών και συγκεκριμένα από την 1η Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και την 30η Απριλίου 2013.

Για τη λήψη της ανωτέρω απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του και τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και τις πρόσφατες μακροοικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Επισημαίνεται ότι πριν τη θέση σε εφαρμογή της απόφασης της Ε.Κ. αναμένεται σχετική γνώμη της ΕSMA, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Ε.Ε. για τις ανοικτές πωλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα