Επεισόδια μετά την πορεία για τα Τέμπη -Κουκουλοφόροι έκαψαν περιπολικό, 5 αστυνομικοί τραυματίες

00:47 4/3/2023 - Πηγή: BankWars

Το απόγευμα στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Οι συμμετέχοντες, περίπου 2000 άτομα,  κρατούσαν μαύρα μπαλόνια κι είχαν σχηματίσει με κεράκια τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις». Τα ίδια λόγια είχαν και σε αυτοκόλλητο κολλημένο στο πέτο. «Πενθούμε για τους νεκρούς και ζητάμε να μάθουν την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η ΜΚΟ  “Αλληλεγγύη για Όλους”

ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Επεισόδια στο Σύνταγμα  μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ατόμων που

ήταν μεταξύ των διαδηλωτών που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Βουλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την ώρα που η πορεία έφτανε στο Σύνταγμα, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς , που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Athens now. There are clashes between the Police and the Activists. #Τεμπη #Τεμπη_Τραγωδια #Λαρισα #τρενα #τραυματιες #Antireport #Greece #athens pic.twitter.com/DyiAfKFWVX

— Partizan Yunanistan (@partizanGreece1) March 3, 2023

Επίσης, ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά σε περιπολικό που βρισκόταν στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, προσήχθησαν 4 άτομα.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σιωπηρή διαμαρτυρία, στην οποία έδωσαν το «παρών» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά από κάλεσμα της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για όλους».

Η ΠΟΡΕΙΑ

Λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη άφησαν, στο χώρο του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, διαδηλωτές που πήραν μέρος στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, μετά από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, στην Καμάρα και στη συνέχεια σχημάτισαν μαζική πορεία, στην Εγνατία οδό, με κατεύθυνση δυτικά. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν μέχρι τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και μετά, άλλαξαν κατεύθυνση και επέστρεψαν στο κέντρο της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Εγνατία, στο ύψος της Παναγίας Χαλκέων και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Μικροένταση σημειώθηκε και λίγο μετά το ξεκίνημα της πορείας.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μαθητές, φοιτητές, νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, συμμετείχαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, για την τραγωδία στα Τέμπη. Κρατώντας αναμμένα κεριά και πλακάτ στα χέρια τους, οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να συμμετέχουν στο εθνικό πένθος, στέλνοντας με τη σιωπή τους μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Αμέσως μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία, στο ίδιο πένθιμο και ήρεμο κλίμα, ακολούθησε σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη. Η συγκέντρωση οργανωμένη από πολλούς φορείς και συλλογικότητες νέων κυρίως από το χώρο της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και με αναμμένα κεριά πορεύτηκαν στις κεντρικούς δρόμους της πόλης «πενθώντας τους νεκρούς, διεκδικώντας την αλήθεια». Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ χωρίς προβλήματα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα