Επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες στην επέτειο δολοφοονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου

Επεισόδια στα Εξάρχεια, με αναρχικούς να πετούν μολότοφ και να βάζουν φωτιά σε κάδους, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ομάδα αναρχικών που αποσπάστηκε από την πορεία κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων, έβαλε φωτιά σε κάδους και πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στην περιοχή βρέθηκε και η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ., για να σβήσει τις φωτιές.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν

στη Θεσσαλονίκη. Κάδοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες, δεκάδες μολότοφ έχουν δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών. Μετά το τέλος της πορείας, όταν κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στην οδό Ολύμπου.

Η πορεία στην Αθήνα

Διαδηλωτές, περί τους 5.000,  άρχισαν την πορεία από τα Προπύλαια, πέρασαν στη Σταδίου και περί τις 20:00 έφτασαν έξω από τη Βουλή. Στην πορεία, το «παρών» έχει δώσει και η Μάγδα Φύσσα.

Λόγω της πορείας, έκλεισαν το Σύνταγμα, οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου όπως και οι παρακείμενοι δρόμοι.

\

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στην πορεία συμμετείχαν συλλογικότητες, φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας, στις 19.00 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα