ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Προχωρούν 467 επενδυτικά σχέδια εναλλακτικού τουρισμού – Συμφωνία συνεργασίας και με Γαλλία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των υποψήφιων επενδυτικών σχεδίων για το πρόγραμμα εναλλακτικός τουρισμός, το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού, χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ).

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «εναλλακτικός τουρισμός» για χρηματοδότηση 467 επενδυτικών σχεδίων με συνολικό προϋπολογισμό

50.062.364,07 ευρώ με τη συμβολή της κρατικής ενίσχυσης να ανέρχεται στο ποσό των 25.031.182,35 ευρώ.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και η επιχορήγηση των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε ποσοστό 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους.

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις είναι τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις πλωτών μεταφορών, κ.α., οι οποίες δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Συμφωνία με Γαλλία για τον τουρισμό

Την αύξηση των διμερών ανταλλαγών, την ενθάρρυνση της αμοιβαίας προώθησης μέσω ανταλλαγής πληροφοριών, διαφημίσεων και άλλου προωθητικού υλικού, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τη γαλλίδα υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Βιοτεχνίας Σύλβια Πινέλ.

Συμφωνήθηκε επιπλέον η ανάπτυξη κοινών τουριστικών προγραμμάτων, με σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα