Επίσκεψη Φλώρου στους τραυματίες από το δυστύχημα της Λιβύης – Ποια η κατάσταση της υγείας τους

Στην Ελλάδα έφτασαν σήμερα Δευτέρα, το πρωί, με C-130 οι 13 τραυματίες, όλοι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας. Αμέσως μετά την άφιξή τους στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι δέκα από τους 13 τραυματίες βρίσκονται στο

401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έφτασε το μεσημέρι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να επισκεφτεί τους τραυματίες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους. Στη συνέχεια μετέβη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των τραυματιών είναι πιο σοβαρά, καθώς έχει σπάσει τη λεκάνη του, ενώ οι υπόλοιποι δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους, φέρουν ωστόσο τραύματα σε όλο τους το σώμα, κατάγματα και εγκαύματα. Άλλο ένα μέλος της αποστολής, ο τρίτος μεταφραστής, παρέμεινε για νοσηλεία στη Λιβύη, καθώς φέρει πολύ σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα.

Όλοι οι τραυματίες υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να αποτυπωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να διαπιστωθεί ποιοι χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι σοροί των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε τριήμερο πένθος με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Keywords
Αναζητήσεις
episkepsi-florou-stous-travmaties-apo-to-dystychima-tis-livyis--poia-i-katastasi-tis-ygeias-tous.htm
Τυχαία Θέματα