ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Επιστολή στην τρόικα αναμένεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», να στείλει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκος Δημητριάδης για να ανοίξει ο δρόμος της επίσημης ενημέρωσης των τραπεζών, σχετικά με τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων στην κεφαλαιακή τους επάρκεια και να αρχίσουν να ετοιμάζονται τα πλάνα αναδιάρθρωσης.

Ο

διοικητής της Κεντρικής αναμένεται να επισημάνει προς τους πιστωτές για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν σχετικά με την ετοιμασία των σχεδίων αναδιάρθρωσης, καθώς απαιτείται οι τράπεζες να έχουν επαρκή ενημέρωση για τα κεφαλαιακά ελλείμματα που έχουν εντοπιστεί. Η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να εισηγηθεί, η Συντονιστική Επιτροπή να ετοιμάσει ξεχωριστό φάκελο για την κάθε τράπεζα με τα στοιχεία που την αφορούν. Οι τράπεζες θα πρέπει να διαφυλάξουν την εμπιστευτικότητα των στοιχείων ενώ στην περίπτωση που παρατηρηθούν διαρροές, θα είναι υποχρεωμένες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσουν στη δημοσιότητα το ακριβές περιεχόμενο της έκθεσης.

Εξάλλου, η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει ότι η Γενική Λογίστρια της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε στοιχεία για υλοποίηση του μνημονίου αναφορικά και με την εκποίηση κρατικών εταιρειών από ημικρατικούς οργανισμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δόθηκαν οδηγίες να αγνοηθεί η επιστολή, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί ακύρωσαν συναντήσεις της Γενικής Ελέγκτριας με ηγετικά στελέχη ημικρατικών οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα