Επιστρέφουν στις αγορές οι ελληνικές επιχειρήσεις

Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι ελληνικές επιχειρήσεις που επιστρέφουν στις αγορές για την κάλυψη των χρηματοδοτικών τους αναγκών, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς όπως υποστηρίζει οι αποδόσεις υποχωρούν και η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου ενισχύεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τραπεζίτες χαρακτήρισαν πετυχημένες τις εκδόσεις ομολόγων του ΟΤΕ και των ΕΛΠΕ, γεγονός που ενθαρρύνει και άλλες εταιρείες να προχωρήσουν σε

ομολογιακές εκδόσεις.

Το δημοσίευμα παραπέμπει μάλιστα πέραν του ΟΤΕ και των ΕΛΠΕ και στην περίπτωση της επιτυχημένης προσπάθειας δανεισμού των ΦΑΓΕ και Τιτάν. Όπως επισημαίνεται, από το προηγούμενο καλοκαίρι που ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi δεσμεύτηκε πως θα πράξει οτιδήποτε χρειαστεί για την διάσωση του ευρώ, το κόστος δανεισμού των εταιρειών του ευρωπαϊκού Νότου, περιλαμβανομένων και των ελληνικών, εξακολουθεί να υποχωρεί.

Η Frigoglass αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ελληνικής εταιρείας που δείχνει να «εκμεταλλεύεται» το ευνοϊκό κλίμα και να απευθύνεται στις αγορές για τον δανεισμό 250 εκατ. ευρώ μέσω πενταετούς ομολόγου, σημειώνει το πρακτορείο ενώ εκτιμά πως πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα