Επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό

Γράφει η  Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Ένας 33χρονος άνδρας στο Χονγκ Κονγκ είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση επαναμόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, ανέφεραν ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ. Ο άντρας διαγνώστηκε με COVID-19 στις 26 Μαρτίου, νοσηλεύτηκε και στη συνέχεια ανάρρωσε.

Βρέθηκε ξανά θετικος στον SARS-CoV-2 στις

15 Αυγούστου, ενώ η αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος του ιού από τα δύο επεισόδια έδειξε ότι προέρχονταν από διαφορετικές ομάδες. Το άρθρο είναι προδημοσίευση και έγινε δεκτό για δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Infectious Diseases.

Σε μερικές προηγούμενες περιπτώσεις COVID-19, υπήρχε η υποψία επαναμόλυνσης αλλά ποτέ δεν τεκμηριώθηκε. Πολλοί ειδικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτό που φάνηκε ως επαναμόλυνση ήταν απλώς παρατεταμένη μόλυνση.

Την πρώτη φορά που νόσησε ο συγκεκριμένος ασθενής ο προσδιορισμός της αλληλουχίας του γονιδιώματος συσχετίστηκε στενότερα με στελέχη SARS-CoV-2 από τις ΗΠΑ ή την Αγγλία ενώ τη δεύτερη, μετά από 4 μήνες το ιικό γονιδίωμα σχετίστηκε στενότερα με στελέχη από την Ελβετία και την Αγγλία. Υπήρχαν 24 διαφορές νουκλεοτιδίων που υποδηλώνουν διαφορετικά στελέχη! Η περίπτωση αυτή βρίσκει σκεπτικούς τους επιστήμονες, αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας.

Πηγή:healthyvoice.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα