ΕΠΤΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – Θερμό πολιτικά το καλοκαίρι

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ…Θερμό πολιτικά το καλοκαίρι. Πάντα ένας …Μητσοτάκης φέρνει …θερμότητα. Σημειώστε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζεται στους 155 βουλευτές. Αρκούν λοιπόν μόνον οι πρώην δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να μην περάσει το άρθρο για την δημοτική αστυνομία…

…ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,

με το χρέος στα 317,8 δισεκατομμύρια από τα οποία τα 209 είναι νέα δάνεια των μνημονίων, η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες θα λύσουν το πρόβλημα;

…ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

…ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ» για…αντιμνημονιακό αγώνα, το πρόσφατο άρθρο της WALL STREET JOURNAL για την Ελλάδα, είναι ότι το καλύτερο έχουμε να δείξουμε στην τρόικα….

…ΜΕ ΤΟ… “ΣΕΙΣ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ “ΣΑΣ”, η Ελλάδα δε σώζεται!…

…ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και εμείς, πέρα από το να πληρώνουμε φόρους και να δεχόμαστε τις αποδεδειγμένες πια ΑΝΟΗΣΙΕΣ των υπαλλήλων της τρόικας, πριν ληφθεί το όποιο δραστικό μέτρο σωτηρίας (ΚΟΥ-ΡΕ-ΜΑ ΧΡΕΟΥΣ), η στήλη έχει να υποβάλλει στην κυβέρνηση τις εξής προτάσεις…

…1. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, νομοσχέδια και αλλαγές από του χρόνου και του παραχρόνου. Έτσι και αλλιώς, μέχρι τότε, ποιός ζει, ποιός πεθαίνει. Να κοιτάξουν λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ τους παλιούς.

…2. ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ 100 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΣΕΙΣ, στη ρύθμιση για τις εισφορές του ΙΚΑ. Αν αυτό δε γίνει και μείνουν οι 48, επιχειρήσεις θα κλείσουν και συντάξεις το φθινόπωρο θα μειωθούν. Και αυτό, δεν αντέχεται.

…3. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» των 200.000 με τα χρήματα των κοινοτικών ταμείων. Να πιάσουν έστω προσωρινή δουλειά με τα 600 και τα 700 ευρώ άνθρωποι οικογενειών που κανένα μέλος τους δεν εργάζεται.

…4. ΝΑ ΓΙΝΟΥΣ ΣΑΦΕΙΣ, ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ οι διατάξεις που αφορούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου. Δε μπορεί να συνεχιστεί το γαιτανάκι του να μην ξέρει ΚΑΝΕΝΑΣ σε αυτή τη χώρα τι του ξημερώνει.

...5. ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ τουλάχιστον για ένα χρόνο το θέμα των ελεύθερων πλειστηριασμών ακινήτων. Εξώσεις χειμωνιάτικα, δεν είναι ανεκτές από την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση, αν από κάτι κινδυνεύει να πέσει, θα είναι από αυτό. Ναι μεν οικονομικά είναι σωστό όποιος δεν πληρώνει το δάνειο να χάνει το σπίτι, αλλά στη φάση που είμαστε, η πολιτική πρέπει να κυριαρχήσει επί της οικονομίας. Για το καλό και της ίδιας της οικονομίας!…

...6. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ, ΜΙΑ, ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ που θα φέρει χρήμα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και η μόνη που το μπορεί αυτό, άμεσα, είναι η ανάθεση της εκμετάλλευσης του πρώβην αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκεί που υπάρχει ρημαδιό και σκουπίδια (για το καλό του…περιβάλλοντος) να πιάσουν δουλειά 40.000 και πλέον άνεργοι!….

…7. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και τα ιδιωτικά δάνεια. Οι τράπεζες πήραν για να ανακεφαλαιοποιηθούν 50 δις, τα οποία δανείστηκε η χώρα, δηλαδή εμείς. Οι τράπεζες, με τελευταία απόφαση που πέρασε στα ψιλά, δε θα πληρώνουν τόκους για τα δισεκατομμύρια που τους είχε δώσει ο Γ.Αλογοσκούφης παίρνοντας από αυτές προνομιούχες μετοχές. Οι τράπεζες θα πρέπει να καταλάβουν, ότι όπως εκείνες έπεσαν έξω από το κούρεμα των ομολόγων, έτσι και οι δανειολήπτες έπεσαν έξω από την κρίση. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΦΘΗΣΑΝ με όρους αγοράς του παρελθόντος, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ με τους όρους αγοράς του ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Ούτε από τις επιχειρήσεις, ούτε από τα φυσικά πρόσωπα. Αφού λοιπόν – ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ- σώθηκαν οι τράπεζες, για να κινηθεί η οικονομία και οι ίδιες, θα πρέπει να σωθούν και οι δανειολήπτες. Και σωτηρία χωρίς ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΠΙΣΗΜΟ δεν υπάρχει….

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκεί που βρέθηκαν και τα άλλα. Εκεί που βρέθηκαν τα 50 δισεκατομμύρια! Κατανοητόν;

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα