Έρευνες για την περιουσία των 100 εκατ. του Τράγκα – Του χάριζαν και δάνεια!

23:54 5/6/2022 - Πηγή: BankWars

Εξελίξεις στις έρευνες για την περιουσία των περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ του Γιώργου Τράγκα, μετά και τη δέσμευση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών καταθέσεων που διατηρούσε  ατομικά  αλλά και με τη σύζυγό του Μαρία Καρρά που συμμετείχε ως μέτοχος στις επιχειρήσεις τους

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκας μελετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), άνω των 60 σελίδων, βάσει
του οποίου έγινε η δέσμευση της περιουσίας.Εφόσον προκύψει εμπλοκή προσώπων, οι διώξεις που θα ασκηθούν θα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αδικαιολόγητου πλουτισμού (κακουργήματα τα οποία επιφέρουν ποινές πάνω από 10 τουλάχιστον έτη).

Εμπλεκόμενα πρόσωπα, που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, φέρονται 3 με 4 στενοί συνεργάτες, οι οποίοι μετείχαν τόσο στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα όσο και στη μεσολάβηση και διευκόλυνση της διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών και την αγορά ακινήτων κλπ.

Μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται εμπλοκή των παιδιών του, Γιάννη και Φρειδερίκου (Φρέντι) Τράγκα ούτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ούτε και στη διαδικασία απόκτησης περιουσίας του πατέρα τους.

Ακίνητα, θυρίδες και ράβδοι χρυσού

Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν εντοπίσει ότι η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τράπεζες της αλλοδαπής και εγχώριες όπως και σε τραπεζικές θυρίδες.
Σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν λίγο λιγότερες από 10 ράβδους χρυσού, αγνώστου προέλευσης και χωρίς από κανένα επίσημο έγγραφα-χαρτί να επιβεβαιώνεται η νομιμότητα απόκτησής τους.

Τα ακίνητα τα οποία αποκαλύφθηκαν είναι δυο στην Πολιτεία, δύο στην Μύκονο, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης, στην περιουσία του περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, κ.λπ.

Δάνεια που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ

Πέρα από όλα αυτά, αποκαλύφθηκε ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνικές τράπεζες (και ειδικά από τράπεζα η οποία απορροφήθηκε ήδη από άλλη τράπεζα) δεν εξοφλήθηκαν ποτέ, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα