ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ: Καταγγέλλουν σχέδιο αρπαγής της τράπεζας

18:15 9/4/2013 - Πηγή: BankWars

Σχέδιο αρπαγής της Εθνικής Τράπεζας καταγγέλλει ο σύλλογος υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.).

Στη σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Γιαννακόπουλος διαμήνυσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί άδεια για συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ε.Τ.Ε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευχέρεια

συμμετοχής και των παλαιών μετόχων σε ποσοστό 10% επί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της Τράπεζας υπό ελληνικό έλεγχο.

Ο Γ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι πρέπει να μετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε διαφορετική περίπτωση εάν χαθεί το ελληνικό management, η Εθνική που προσέφερε «πίστη» στο τραπεζικό σύστημα και έχει ταυτιστεί με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα αφελληνιστεί και αυτό θα σημάνει δραματικές επιπτώσεις τόσο για την έξοδο της χώρας από την ύφεση όσο και για την απασχόληση στον τραπεζικό κλάδο αλλά και γενικότερα.
“Οι εργαζόμενοι στην Ε. Τ. Ε. θα αντιδράσουν δυναμικά με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο, την προσπάθεια παραχώρησης της Τράπεζας στους ξένους άρπαγες.
Καλούμε τους Έλληνες εργαζομένους και όλους τους πολίτες να αναλογιστούν τις οικονομικές και εθνικές συνέπειες από το σχεδιαζόμενο έγκλημα”, υπογράμμισε ο Γ. Γιανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα