ΕΡΤ: “Σύγκρουση” Τσίπρα – Στουρνάρα στη Βουλή – Λάδι στη φωτιά από τη ΝΔ που μιλά για καθοδηγούμενη απεργία

Καταστροφολογείτε και δεν προτείνετε καμία λύση, είναι η απάντηση του Γ.Στουρνάρα στη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Aλέξης Τσίπρας

είπε ότι με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση ξεφτιλίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η ΕΡΤ αποτελεί ένα πυροτέχνημα αποπροσανατολισμού από το φιάσκο στην οικονομία και ότι “τις δικές σας αμαρτίες στην ΕΡΤ, τις φορτώνετε στους εργαζόμενους”.

Άφησε προσωπικές αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, καλώντας τον να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο διορίστηκε στην ΕΡΤ, ενώ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι διακινεί λίστες για το ποιοι θα προσληφθούν την επόμενη μέρα στη νέα ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε η απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των υπόλοιπων δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση της απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος γίνεται λογος για «καθοδηγούμενους συνδικαλιστές δημοσιογράφους», οι οποίοι, όπως τονίζεται, «επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο “μαγαζί” τους».

«Η σημερινή ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων, είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους. Ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο Εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο “μαγαζί” τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους “φιμωμένους” από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα