Ετάφη στο Τατόι ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι γιοι και τα εγγόνια του σήκωσαν το φέρετρο – Το ύστατο χαίρε στη Μητρόπολη

Το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο απηύθυνε η οικογένειά του αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών, σε τελετή που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μετά τις 15:30 στο Τατόι.  Η τελετή μετά από αίτημα της οικογένειας έγινε μακριά από τις κάμερες. 

Νωρίτερα, οι  γιοι, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του στους ώμους, τόσο στη διαδρομή από τη νεκροφόρα προς το  παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όσο και από το παρεκκλήσι στο σημείο που βρίσκονται οι βασιλικοί

τάφοι.

Το ύστατο χαίρε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών

Ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών,  προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, στην οποία συμμετείχαν συνοδικοί αρχιερείς – μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ξεκίνησε η  αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι.

Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της Αστυνομίας θα κάνουν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθεί την πομπή και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ακολουθήσει η ταφή του στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, όπου τα μέτρα είναι δρακόντεια και δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται διάσπαρτες από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης στην Εθνική Οδό έως και την είσοδο των κτημάτων του Τατοΐου.Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος στο Τατόι όσων δεν έχουν πρόσκληση, όμως παρ΄όλα αυτά πολίτες συγκεντρώνονται.

Αφού τελεστεί στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως τρισάγιο, θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, ενώ ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11:00 το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, μετά το τέλος του λαϊκού προσκυνήματος, για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Πίσω από τη σορό, βρίσκονταν οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου, Παύλος, Φίλιππος και Νικόλαος, οι οποίοι έφτασαν στον χώρο λίγο πριν τις 11:00 και έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, ενώ οι ίδιοι χαιρέτισαν τους συγκεντρωμένους.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά, σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια, έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά.

Λίγο μετά τις 11:30 στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βασιλομήτορα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια-Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί.

Στην εκκλησία και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.

Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρέθηκαν ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, η βασίλισσα της Δανίας και αδερφή της Άννας – Μαρίας, Μαργαρίτα, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

Ήδη, από τις 11:20 στη Μητρόπολη ήταν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά.

Τελευταία και συνοδευόμενη από τη Μαρί Σαντάλ, έφτασε στη Μητρόπολη η Άννα-Μαρία, που χαιρέτισαν, με τον Παύλο, τους συγκεντρωμένους.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν  η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ευγενία Μανωλίδου, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Χανδρής, ο Νικόλαος Τσάκος μ,ε τη σύζυγό του Σήλια Κριθωριώτη.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

Πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε. στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Οι πρώτοι από εκείνους που θέλησαν να αποχαιρετίσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο βρέθηκαν έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πριν από τις 6 το πρωί οπότε ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα