Εθνική: Καμία απόφαση για Finansbank

Παρά τα δημοσιεύματα περί πώλησης του 40% της τουρκικής Finansbank από την Εθνική Τράπεζα, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αυτή η επιλογή δεν θα ακολουθηθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη διοίκηση.

Η Εθνική παραμένει προσηλωμένη στην πάγια τακτική της να μη σχολιάζει δημοσιεύματα που αναφέρονται

σε σχεδιασμούς και δεν προέρχονται από ανακοινώσεις της Τράπεζας, είτε αυτά αναφέρονται π.χ. σε πώληση του 20% της Finansbank είτε του 67% ή του 94,5% είτε του 40%, ποσοστά που έχουν κατά καιρούς «αναφερθεί» σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Εθνικής βρίσκεται υπό διαμόρφωση και θα προβεί στις επίσημες ανακοινώσεις μόλις αυτό ολοκληρωθεί. ‘Άλλωστε η Εθνική ολοκλήρωσε, επιτυχώς, μέσω και του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα σε ποσοστό μεγαλύτερο του προβλεπόμενου ορίου για τις συστημικές τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίησή της όπως ορίζεται από τις Αρχές.

Δημοσίευμα της Καθημερινής, ανέφερε σήμερα ότι σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, επιδίωξη της διοίκησης είναι η σταδιακή πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Finansbank στην Τουρκία, το οποίο δεν θα ξεπεράσει το 40%. Με τη διάθεση ποσοστού μετοχών της Finansbank, ο όμιλος θα ενισχύσει την κεφαλαιακή του βάση, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή παρουσία στη μεγάλη και δυναμική αγορά της Τουρκίας. Η διοίκηση της ΕΤΕ δεν επιθυμεί την πώληση της Finansbank, δεδομένου ότι σήμερα αποτελεί την ισχυρότερη πηγή κερδοφορίας του ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα