Εθνική: Να μην αποκλειστούν τα ταμεία από την ΑΜΚ ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων

Υπέρ του να συμμετάσχουν όσα ασφαλιστικά ταμεία το επιθυμούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να περιληφθούν στο 10% τάσσεται ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, “η συμμετοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων (Ν.Π.Δ.Δ.) στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών

δεν θα πρέπει να απαγορευθεί με το αιτιολογικό ότι θεωρούνται Δημόσιος Τομέας.

Η Κυβέρνηση, ένα χρόνο πριν, κατά την εφαρμογή του P.S.I. χαρακτήρισε τα ασφαλιστικά ταμεία ως ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα το 50% των ομολόγων τους να κουρευτεί και το υπόλοιπο να αντικατασταθεί με ομόλογα λήξης από το 2019 μέχρι το 2040.

Γι’ αυτό το λόγο τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν και το κρίνουν αναγκαίο, στις διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών, στο 10% της ιδιωτικής τοποθέτησης, τους δίνει τη δυνατότητα και την προσδοκία να ανακτήσουν σημαντικό κομμάτι της περιουσίας τους.

Η απαγόρευση δια νόμου ΄του δικαιώματος προτίμησης΄΄ στους παλαιούς μετόχους είναι παράνομη και υπάρχει δεδικασμένο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ΣΥΕΤΕ ζητά από την Κυβέρνηση να μην εμποδίσει τη συμμετοχή των Ασφαλιστικών ταμείων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών ως ιδιωτική τοποθέτηση και την προσμέτρησή του στο 10% της ανακεφαλαιοποίησης. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει ότι θα κάνει χρήση όλων των ένδικων μέσων στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα