ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πώληση της Πανγαία σε Ολλανδό επενδυτή

[UPD] Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επίτευξης συμφωνίας για τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών της θυγατρικής της ΕΤΕ εταιρείας «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» σε υποψήφιο αλλοδαπό επενδυτή, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, ”την κατάρτιση συμφωνίας με τον υποψήφιο επενδυτή με την επωνυμία Invel Real Estate (Netherlands) II BV, εταιρεία private equity

με έδρα στην Ολλανδία, που έχει σκοπό τη διενέργεια επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ευρώπη” εξετάζει σοβαρά η Εθνική Τράπεζα, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση

Η Εθνική επισημαίνει ότι η διαδικασία επίτευξης συμφωνίας για τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών της θυγατρικής εταιρίας «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π» σε υποψήφιο αλλοδαπό επενδυτή είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Αναφέρει ακόμη ότι “οι βασικοί όροι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνουν τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» στον υποψήφιο επενδυτή έναντι ανταλλάγματος που θα συμφωνηθεί, με παράλληλη διατήρηση του ελέγχου της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα”.

“Επί του παρόντος έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την ενημέρωση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και φορέων για τους όρους των διαπραγματεύσεων (ιδίως Ε.Ε./DG Comp, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, ώστε εν συνεχεία οι όροι της συναλλαγής να αξιολογηθούν από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της Τράπεζας με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός του 2013″, επισημαίνεται σχετικά.

“Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη επί των ανωτέρω, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο υφιστάμενο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το χθεσινό ρεπορτάζ του Bank Wars: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πουλάει την ΠΑΝΓΑΙΑ έναντι 500 εκ. ευρώ στο fund Invel

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση του ποσοστού της θυγατρικής στο real estate της Εθνικής, της Πανγαία έναντι 500 εκατ. ευρώ. Επικρατέστερος μνηστήρας φέρεται να είναι ένα γκρουπ αμερικανοισραηλινών συμφερόντων, το fund Invel όπου ρόλο εμφανίζεται να παίζει ο Κρις Παπαχριστοφόρου.

Το σχέδιο ενδέχεται να περιλαμβάνει απόκτηση ποσοστού, προφανώς πλειοψηφικού και ΑΜΚ με εισφορά σε είδος, ενώ το management θα παραμείνει στις ΕΤΕ – Πανγαία.

Ποιός είναι ο Κρίς Παπαχριστοφόρου

O κ. Κρις Παπαχριστοφόρου, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank, σήμερα, μεταξύ άλλων, διευθύνει το ΙΝVEL, εξειδικευμένο fund με έδρα το Λονδίνο, το οποίο επενδύει σε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία που πουλάνε κυβερνήσεις και εταιρείες.

Στο δυναμικό της Beny Steinmetz Group Real Estate εντάχθηκε από τον Μάρτιο ο 46 χρονος Κρις Παπαχριστοφόρου, πρώην επικεφαλής παγκόσμιας δραστηριότητας της μονάδας RREEF Opportunistic Investments της Deutsche Bank, προκειμένου να αναλάβει το «τιμόνι» private equity fund που στοχεύει σε επενδύσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Ο Steinmetz, ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ισραήλ, κατατάσσεται στη θέση 137 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα