Ευαγγελισμός: Για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια εφημερία χωρίς κρούσμα κορωνοϊού

16:47 7/3/2024 - Πηγή: BankWars

Μια διαφορετική εφημερία καταγράφηκε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς κρούσμα κορωνοϊού.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διοικητής και πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος ανέφερε: «Για πρώτη φορά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια κλείσαμε εφημερία με μηδενικές εισαγωγές Covid».

Ο κ. Γρηγορόπουλος χαρακτήρισε το γεγονός ελπιδοφόρο, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει: «Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας».

«Για πρώτη φορά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια κλείσαμε

την εφημερία με μηδενικές εισαγωγές Covid! Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τέλος της πανδημίας αλλά είναι πραγματικά ελπιδοφόρο. Προσεχώς θα έχουμε περισσότερα στοιχεία ώστε να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα» ανέφερε στην ανάρτησή του ο διοικητής του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ήδη από τα τέλη του Ιανουαρίου, η θετικότητα για τον κορωνοϊό στην κοινότητα καθώς και όλοι οι «σκληροί» δείκτες έχουν αρχίσει να υποχωρούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του οργανισμού, ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα κατέγραψε μείωση 44%, σε σχέση με τον εβδομαδιαίο μέσο του τελευταίου μήνα, ενώ ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα